U bevindt zich op:   Home  »  Groep 7 en 8  »  Kennismakingslessen

Kennismakingslessen

Op woensdag 15 februari 2017 van 14:30 tot 16:00 uur zullen er ’s middags voor geïnteresseerde leerlingen met een mogelijk VWO-advies kennismakingslessen zijn. De leerlingen volgen dan een aantal lesjes van 25 minuten waarin de werkwijze van het Camphusianum naar voren komt, zodat zij een goed beeld krijgen van onze manier van werken.

Aanmelding voor deze kennismakingslessen is gesloten.


Druk bezochte kennismakingsmiddag op het Gymnasium

Het was woensdagmiddag, 2 november 2016, een drukte van belang op de kennismakingsmiddag van het Gymnasium Camphusianum. Zo’n 250 enthousiaste leerlingen uit groep 7 en 8 uit Gorinchem en de wijde regio proefden op hun vrije woensdagmiddag aan het zelfstandig gymnasium. Er waren lessen Latijn, Grieks, iPad aardrijkskunde, biologie, scheikunde, Engels en Cambridge Engels. Tussen de lessen door werden de meisjes en jongens de eerste beginselen van het debatteren bijgebracht.

Normaal gesproken worden de kennismakingslessen pas in februari aangeboden. Maar de vraag naar kennismaking en informatie komt dit schooljaar eerder dan anders. Dat heeft alles te maken met het wegvallen van de zgn. CITO-toets als selectiecriterium voor het Voortgezet Onderwijs. 

Op za 21 januari 2017 volgt de Open Dag (09:00-13:00 uur) en op wo 1 februari 2017 volgt een voorlichtingsavond voor ouders/verzorgers (20:00 - 22:00 uur). Een tweede reeks kennismakingslessen zal 7worden gegeven op wo 15 februari 2017. In de periode april-juni 2017 zijn de leerlingen van groep 8 welkom in de populaire PLUSklaslessen op het Gymnasium. Nadere informatie vindt u op www.camphusianum.nl