U bevindt zich op:   Home  »  Archieven  »  Nieuws  »  Lustrumtoneel: Mephisto naar Klaus Mann

Lustrumtoneel: Mephisto naar Klaus Mann

Geplaatst op 14 juni 2019

Wij vieren dit jaar ons lustrumjaar. Op donderdag- 20 en vrijdagavond 21 juni is er een evenement waarbij u van harte welkom bent: het traditionele lustrumtoneel. Het betreft opvoeringen van Mephisto naar Klaus Mann.

Het toneelstuk gaat over een groepje acteurs uit Duitsland in de jaren twintig en dertig. Zij krijgen te maken met de opkomst van Hitler en gaan er elk op een andere manier mee om. Het toneelstuk stelt ons ook vragen: wie is goed en wie is fout? Kan je die termen überhaupt gebruiken? Wat zou je zelf doen als een dictatoriaal regime steeds duidelijker en sterker wordt? En waar kan, mag en moet je in zulke tijden nog om lachen?

De voorstellingen vinden plaats in theater De Vijf Zinnen (ooit De Nieuwe Doelen), beginnen om 20.15 uur, duren ongeveer tot 22.00 uur en daarna is er een gelegenheid om na te praten. Het toneelstuk is tot stand gekomen door de inbreng van zowel leerlingen als personeelsleden. Iedereen is welkom.

Komende week zijn de kaartjes nog te koop tijdens schooldagen. Er zijn ook op de avonden zelf kaartjes te koop in het theater.Het kost vijf euro per kaartje. 
Van de opbrengst gaat de helft naar de GoedenDoelenCommissie (Amref Flying Docters).

Wij hopen u in groten getale te zien.

Met vriendelijke groeten, namens de hele cast & crew,

Marian van der Leeuw en Michel den Uijl