U bevindt zich op:   Home  »  Archieven  »  Nieuws  »  Gymnasiasten volgen reanimatietraining

Gymnasiasten volgen reanimatietraining

Geplaatst op 15 februari 2019

Gymnasiasten volgen reanimatietraining

 “Wat we vandaag leren is super waardevol, maar ik hoop het nooit te hoeven gebruiken.”
 

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Hoe sneller er wordt gestart met reanimeren en een AED aangesloten wordt, hoe groter de kans op overleven. Daarom is het van groot belang dat ook jongeren een hartstilstand kunnen herkennen en leren reanimeren. Vanaf 14 jaar zijn jongeren fysiek en mentaal in staat om te reanimeren en een AED te gebruiken. De Hartstichting stimuleert daarom reanimatielessen op de middelbare school. 

Aangemoedigd door bovenstaand bericht hebben de secties biologie en lichamelijke opvoeding van het gymnasium Camphusianum de handen ineen geslagen. Tijdens de biologielessen in klas 6 komen hart en bloedsomloop uitgebreid aan de orde. Reanimeren aan het lesprogramma toevoegen was een logische stap. 

De theorielessen en demonstratie werden gegeven tijdens de biologieles, voor het praktijkgedeelte werk uitgeweken naar de gymzaal. Alle 58 6eklassers met biologie als eindexamenvak leerden stap-voor-stap hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen en hoe je vervolgens moet reanimeren en een AED gebruikt. De leerlingen waren zeer geïnteresseerd en enthousiast: “Wat we vandaag leren is super waardevol, maar ik hoop het nooit te hoeven gebruiken.”